Raadhuis Hilversum
Raadhuis Hilversum Foto: H.P. Folmi

Oproep gemeente aan Hilversumse gedupeerden toeslagenaffaire

Algemeen

HILVERSUM - De gemeente gaat hulp bieden aan de Hilversumse gezinnen die slachtoffer waren van de toeslagenaffaire van de belastingdienst. Nu hoopt de gemeente dat de ouders zich willen melden, zodat de hulp op gang kan komen.

Het ministerie van Sociale Zaken heeft de gemeenten gevraagd deze gezinnen de helpende hand te gaan bieden. Volgens de gemeente gaat het in Hilversum om 38 gezinnen. Dit zijn de gegevens die de gemeente heeft door gekregen van de belastingdienst is het antwoord bij navraag. Er circuleert een andere overzicht gedupeerden toeslagenaffaire rond, waarin er achter Hilversum het getal 111 staat. Dit cijfer noemt de SP-fractie in haar schrijven van dinsdag 17 november aan het college van burgemeester en wethouders. 

Hoe dan ook, de gemeente wil in contact komen met de gedupeerden. Vanwege de privacywetgeving deelt de belastingdienst de contactgegevens van de Hilversumse gezinnen niet. “De gemeente heeft nu geen zicht om wie het gaat”, is te lezen in een persbericht. 

Hilversummers die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt - dat kan zijn financiële problemen of mensen die hierdoor hun dreigen te verliezen - kunnen contact opnemen met de gemeente. Hilversum biedt hen hulp bij het oplossen van de problemen. In contact komen kan telefonisch via 035-6292700 of mailen naar toeslagenaffaire@hilversum.nl.

Vorige week dinsdag kaartte de SP de toeslagenaffaire in Hilversum al aan. Raadslid Bianca Verweij verwacht van de gemeente dat zij de Hilversumse gezinnen zo goed mogelijk helpt en heeft een aantal artikel 41-vragen gesteld. In de eerstkomende gemeenteraadsvergadering - woensdag 9 december - dient zij twee moties in, waaronder het verzoek een gemeentelijk meldpunt in te richten voor de Hilversumse gedupeerden van deze schrijnende affaire. 

Uit de krant