Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Eerste Hilversumse gedupeerden toeslagenaffaire melden zich bij gemeente

Algemeen

HILVERSUM - De gemeente is op zoek naar de huishoudens die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire. van de Belastingdienst. Die oproep gooide Hilversum er donderdag uit en inmiddels hebben de eerste gezinnen contact gezocht met de gemeente.

Volgens een gemeentewoordvoerder hebben vijf gezinnen zich gemeld sinds het moment dat de gemeente de zoektocht naar de lokale gedupeerden is gestart. De gemeente gaat deze inwoners de helpende hand bieden. Dat gebeurt mede op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken. Overigens had de SP-fractie in de artikel 41-vragen van twee weken terug deze verwachting al uitgesproken. 

Groot probleem is dat de gezinnen niet bekend zijn bij de gemeente. Uiteraard weet de Belastingdienst wél om welke inwoners het gaat, maar vanwege de privacywetgeving mag de dienst deze contactgegevens niet delen. “De gemeente heeft nu geen zicht om wie het gaat”, was al te lezen in een persbericht.

Volgens de gemeente gaat het in Hilversum om 38 gezinnen die slachtoffer zijn geworden van het veel te rigide beleid dat de Belastingdienst jarenlang heeft gevoerd. In de al genoemde vragen van de SP zou het echter om 111 huishoudens gaan. Het verschil van 63 is groot. Uit navraag blijkt dat de 38 gezinnen zichzelf al officieel gemeld hebben bij de Belastingdienst. Zij staan dan op de lijst van gedupeerden, terwijl de overigen, die wel bekend zijn, zich (nog) niet hebben gemeld. 

Hilversummers die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt - dat kan zijn financiële problemen of mensen die hierdoor hun dreigen te verliezen - kunnen nog altijd contact opnemen met de gemeente. Hilversum biedt hen hulp bij het oplossen van de problemen. In contact komen kan telefonisch via 035-6292700 of mailen naar toeslagenaffaire@hilversum.nl.

Uit de krant