Veronique Jansen.
Veronique Jansen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Deuren Museum Hilversum dicht: Cataphote waarschijnlijk na lockdown nog te zien

Cultureel

HILVERSUM - Binnen Museum Hilversum zag men de vergaande lockdown die premier Mark Rutte maandagavond aankondigde in de loop van de dag wel aankomen, al is de periode van vijf weken wel heel lang.

Dat zegt woordvoerder Veronique Jansen. Haar allereerste tentoonstelling Cataphote werd afgelopen vrijdag in het museum op de Kerkbrink nog geopend. Met multimediaproject, waarin vijf Hilversummers in de spotlights staan, zou oorspronkelijk tot en met 3 januari volgend jaar zijn te bewonderen. Door de lockdown van nu kunnen liefhebbers Cataphote zeer waarschijnlijk alsnog zien van 19 tot en met 31 januari. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Emma is één van de geportretteerden in Cataphote. Foto: Veronique Jansen

Jansen is ook nauw betrokken binnen het KWF, afdeling Hilversum. Hilversumse collectanten van dit goede doel konden maandagavond - dat was eerder al gepland - in tijdsloten de tentoonstelling bezoeken. Uiteindelijk schrapte het museum deze bijeenkomst. “Officieel hadden we het nog wel mogen doen”, zegt Jansen, “maar je moet jezelf afvragen of je dat wilt. Het is verstandiger om het niet te doen. Maar we zijn in het nieuwe jaar wel van plan om dit alsnog te organiseren.”

Hoewel Cataphote pas een paar dagen was te zien, waren de reacties op de foto’s heel positief en leuk, vertelt Jansen. “Het is ook echt een Hilversumse tentoonstelling.”

Zie ook: ‘Hilversum is toe aan een stadsfotograaf’

Uit de krant