Afbeelding
Foto: de Wilgetoren

De Wilgetoren heeft goed gevulde wensboom en dik 300 euro voor goed doel

Buurt / wijk

HILVERSUM - De kerstbomenactie van de Wilgetoren is een ongelooflijk succes geworden. Bij elkaar zamelden de leerlingen 302,29 euro in en staat er nu een goedgevulde zes meter hoge kerstboom op het schoolplein. 

Die opbrengst is in enkele dagen ontstaan doordat leerlingen van de basisschool aan de Kamerlingh Onnesweg de voorbije week de wijk introkken om voor een klein bedrag kerstballen te verkopen aan buurtbewoners. Bewoners konden op deze kerstballen wensen schrijven en deze in de boom laten ophangen. Op deze manier ontstond er een ‘wensboom’. 

De opbrengst van actie, die vanwege de lockdown twee dagen eerder eindigde dan gepland, gaat naar Stichting Kleine Helden. Deze stichting zet zich in voor educatie en ontwikkeling van kansarme kinderen in de sloppenwijken in India. De kinderen van de Wilgetoren hebben door middel van brieven, foto’s en filmpjes ook contact met de Indiase kinderen.

De school zelf is dolblij met het eindresultaat: “We willen iedereen bedanken die een schitterende wens in de boom heeft gehangen en een financiële bijdrage hiervoor heeft kunnen leveren. Prachtig om met de school, de buurt, de gemeente, BAM en alle andere betrokkenen in deze tijd met iets kleins zoiets moois te maken. Dank jullie wel.”

Uit de krant