Tante Jans vlak nadat Media Monks vertrokken was uit het pand.
Tante Jans vlak nadat Media Monks vertrokken was uit het pand. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Culturele anderhalve metersessies als cadeau tijdens lockdown

Cultureel

HILVERSUM - Het is dag twee van de lockdown en het eerste creatieve idee is al gepresenteerd. Tante Jans en Hilversummers.nl komen met culturele anderhalve metersessies voor en door Hilversummers.

Dat maken de twee partijen vandaag bekend. Het project heet One Take Away. Het idee is om samen met Hilversumse podiumkunstenaars, zoals muzikanten, performers, dichters, kleinkunstenaars, verhalenvertellers, dansers en stand-upcomedians, te zorgen voor ‘een beetje extra liefde in de huiskamers’.

“Een liefdevol cadeautje van de makers aan hun publiek dat ze al een hele tijd hebben moeten missen”, is te lezen in het gezamenlijke persbericht van Tante Jans en Hilversummers.nl. “Samen met de kunstenaars bieden we de mede-Hilversummers de mogelijkheid om geïnspireerd en verwonderd te raken. Via de lockdown-kalender bieden we elke dag een culturele verrassing door een Hilversumse podiumkunstenaar voor Hilversummers.”

Speciale streams
Zondag 20 december beginnen ze met One Take Away. Gedurende vijf weken - 32 dagen om exact te zijn - is er ongeveer vanaf 20.20 uur een stream te bekijken. Het project eindigt op donderdag 21 januari. Hoe lang elke uitzending duurt, is afhankelijk van het optreden en de dag. De organisatie zegt dat de optredens variëren van vijf tot en met dertig minuten. Op de feestdagen komen er speciale streams.

“Juist in tijden van crises kan kunst en cultuur een enorme toegevoegde waarde hebben. Door elke dag iets aan te bieden willen we in deze periode handvatten geven als een soort countdown tot 21 januari 2021”, is nadere uitleg. 

Tante Jans aan de Schapenkamp is het decor en ontvangt dagelijks de gasten van deze sessies. Er is geen publiek aanwezig in het onderkomen. Het is vooral de bedoeling dat Hilversummers vanuit hun huiskamer genieten van het optreden.

Wie meer informatie wil hebben, kan een mail sturen naar tantejanshilversum@gmail.com of naar meedoen@hilversummers.nl.. Bel je liever? Druk dan 06-57550065 (Tante Jans) in. 

Uit de krant