Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Streep door Hilversum City Run 2021: ‘1,5 meter regel belemmerende factor’

Sport

HILVERSUM - Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of de eerste afgelasting is al een feit. De Hilversum City Run gaat ‘door het aanhouden van de pandemie en de onzekerheid omtrent het verdere verloop van de coronamaatregelen’ net als afgelopen jaar niet door. 

De eerstvolgende editie van het jaarlijkse hardloopevenement in Hilversum, waar de afgelopen jaren duizenden sportievelingen aan deelnamen, zou op zondag 18 april 2021 plaatsvinden. Het City Run-bestuur verwacht echter dat er dan nog diverse coronaregels van kracht zijn, waarbij met name de kans groot is dat de 1,5 meter regel een belemmerende factor is.

“Een dergelijke regel is voor ons als organisatie voor zowel lopers als publiek niet of nauwelijks te hanteren”, aldus directeur Dick Slootbeek van de Hilversum City Run. “In ieder geval kunnen we dan niet dát evenement organiseren zoals we voor ogen hebben: Een evenement met beleving voor jong en oud, waarbij er - naast het sportieve element - veel ruimte is om er samen met klasgenoten, loopmaten of collega’s een groot feest van te maken. Uiteraard hebben we ook bekeken of het evenement later in het jaar doorgang zou kunnen vinden, maar de druk op de hardloop agenda ligt in het najaar dusdanig hoog dat er geen ruimte is gevonden.” 

Toch is er een alternatief. Onder de noemer #deleukste gaat de Hilversum City Run net als dit jaar ook in 2021 virtueel Van vrijdag 16 tot en met maandag 19 april kunnen hardlopers in hun eigen omgeving deelnemen aan diverse afstanden. Begin 2021 zal de organisatie meer bekend maken over dit initiatief.

Uit de krant