Afbeelding
Foto: De Morgenster

Jeugdige vandalen vernielen ramen Morgensterkerk

Buurt / wijk

HILVERSUM - Jongeren hebben zondagmiddag bij de Morgensterkerk een viertal ramen met best forse stenen ingegooid. Koster Rudy Volkerink denkt dat de schade oploopt tot 1000 euro.

Er is aangifte gedaan bij de politie, maar Koster hoopt dat de daders (of hun ouders) zich zelf melden bij de kerk. Dan kan de hele kwestie onderling worden opgelost en hoeft bijvoorbeeld Jeugdzorg er niet worden bijgehaald.

De daders zouden namelijk wel zijn gezien zondagmiddag. Een vrouw uit de buurt hoorde rond 14.30 uur een flinke klap en gerinkel en zag drie jongens uit de buurt wegrennen. “Ze heeft ze aangesproken en ze waren ‘verstoppertje’ aan het spelen”, aldus Volkerink. “Ook wordt er nog op de camerabeelden gekeken of we iets kunnen zien.”

Omdat het echter om jongens uit de buurt lijkt te gaan, is Volkerink ervan overtuigd dat zij op een bepaald moment worden gevonden. Echt boos is hij niet. Hij ziet de actie vooral als baldadigheid, al moet de schade natuurlijk wel vergoed worden. “Vroeg of laat gaan we die jongens tegenkomen. Ik hoop dat de betreffende ouders zo slim zijn om aan hun kind te vragen of zij dit hebben gedaan. Dan kunnen we dit onderling oplossen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


De Morgenster

Deuren open
Volkerink is sinds augustus gastheer, beheerder en koster binnen het twintig jaar oude kerkgebouw in Seinhorst. Daarvoor deed hij jarenlang hetzelfde werk in de Zuiderkerk. In de Morgenster staan sinds zijn komst de deuren altijd open. Volkerink wil dat het pand een plek wordt voor de hele buurt. “Het is architectonisch een mooi gebouw. Natuurlijk blijft het een kerk, maar het is niet alleen op zondag een gebouw. We hebben nu op de voorgevel ook verlichting. Daarmee zijn we ook echt zichtbaar.”

Uit de krant