Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Onlinethuisfestival Goodbye 2020 heeft Hilversums tintje

Cultureel

HILVERSUM - Het jaar 2020 zit er bijna op en dat is voor veel mensen een zegen. Vooral vanwege de uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen willen velen met gierende banden 2021 in. Met het onlinethuisfetsival GOODBYE2020 wordt het jaar goed afgesloten.

Dit landelijke festival, waar de overheid geld voor beschikbaar heeft gesteld, heeft een Hilversumse link. Zo meldt Podium de Vorstin dat een aantal Hilversumse horecazaken meedoet aan dit onlinefestival. Dat doen zij via een eigen Gooi en Vecht-stream.

Horecaondernemers in de regio krijgen de mogelijkheid om hun huis-dj een uur de muziek te laten draaien die zij normaal gesproken in hun club of kroeg draaien. Hiervan worden opnames gemaakt. Deze opnames worden achter elkaar geplakt zodat er een continue stream ontstaat. Inmiddels zijn de opnames hiervoor geweest. Maandag draaiden de dj’s hun setjes in het Hilversumse poppodium. 

Onder meer De Dokter, MOUT, Club Rex, G-Spot en Shots doen mee aan de lokale versie van GOODBYE2020. Samen zijn zij goed voor bijna acht uur muziek. Donderdag 31 december start de Hilversumse versie om 21.00 uur en loopt door tot vrijdag 1 januari 04.00 uur. Op www.goodbye2020.nl is er meer informatie te vinden.

Dit is ook de plek waar belangstellenden zich kunnen melden om aan het festival deel te nemen. Landelijk zijn er streams van een breed scala aan nationale artiesten en festivals te volgen. Het onlinethuisfestival begint donderdag 31 december om 17.00 uur. In totaal duurt het festival twaalf uur. Tot 05.00 uur kunnen mensen in hun eigen huiskamer gratis feesten.

Uit de krant