Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Meer dan 60 kilo vuurwerk opgehaald bij inleverpunten

Algemeen

HILVERSUM - Legaal of illegaal vuurwerk afsteken zit er deze jaarwisseling niet in. Er geldt een vuurwerkverbod. Wie toch vuurwerk in huis had, kreeg de afgelopen week de tijd om het anoniem en ongestraft in te leveren. De oogst is 62 kilo ingeleverd vuurwerk.

“Het is goed om te zien dat mensen aan de oproep, om boetevrij en anoniem, vuurwerk in te leveren, gehoor hebben gegeven”, aldus Pieter Broertjes, voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en burgemeester van Hilversum.

Afgelopen maandag en dinsdag kregen Hilversummers en de andere inwoners van de Gooi en Vechtstreek de kans om hun (illegaal) vuurwerk in te leveren. Dat kon op de vier scheidingsstations van de GAD (Hilversum, Bussum, Huizen en Weesp). Inwoners konden anoniem en zonder boete onder andere hun pijlen en knalvuurwerk inleveren. 

Het inrichten van deze inleverpunten was een idee van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Inwoners van de Regio, die toch vuurwerk in het bezit hebben, werd opgeroepen met de auto naar één van de scheidingsstations te gaan. Vuurwerk vervoeren met het openbaar vervoer is namelijk strafbaar. Een gespecialiseerd bedrijf heeft ervoor gezorgd dat alles op veilige wijze is ingenomen en opgeslagen. Het spul wordt vernietigd. 

Uit de krant