Allard Bentvelsen en Raoul van de Wetering (rechts).
Allard Bentvelsen en Raoul van de Wetering (rechts). Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Onze twee ‘Hilversummers van het Jaar 2020’

Buurt & wijk

HILVERSUM - “Supervet. Het wordt vechten wie hem krijgt”, lacht Raoul van de Wetering dinsdagmorgen wanneer hij en mede-initiator Allard Bentvelsen van het platform Hilversummers.nl de award Hilversummer van het Jaar in ontvangst nemen.

Het duo, allebei 37 jaar, krijgt de dit keer glazen trofee dankzij de lancering en het succes van het onafhankelijke en transparante onlineplatform ‘voor én door Hilversummers’. Iedereen met een idee, visie, plan, initiatief en/of goede intentie voor Hilversum is van harte welkom om mee te doen. 

In de zomer maakte dit tweetal hun plannen in deze krant bekend en sindsdien is het hard gegaan. Al snel kwamen er positieve reacties vanuit de samenleving en bedrijven en zelfs wethouder Arno Scheepers was dolenthousiast. Zodoende werken het platform en de gemeente nu actief samen.

De redactie van deze krant, die ieder jaar deze prijs mag uitreiken, is onder de indruk van wat Van de Wetering en Bentvelsen, die elkaar leerden kennen bij het vormgeven van de Gebiedsagenda 1221, in korte tijd hebben opgebouwd. Bijzonder is met name de positieve insteek van het platform. 

Ondertussen praat het tweetal al met grote bedrijven als Nike en zijn er serieuze plannen voor 2021. Iedere keer weer met de gedachte om Hilversum nóg mooier te maken.

Een uitgebreid interview met Bentvelsen en Van de Wetering later vandaag op deze website. 

Uit de krant