Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Waterleidingbreuk in Zuid; auto valt bijna in sinkhole

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om een geparkeerde auto weer op het droge te zetten. Vanwege een waterleidingbreuk is er op in de buurt van de Admiraal de Ruyterlaan sprake van een ‘sinkhole’.

In totaal zijn 130 huizen aan bovengenoemde straat, de Kolhornseweg en omgeving afgesloten van het waternet. De oorzaak daarvan is een waterleidingbreuk, die deze ochtend vroeg is ontstaan. 

“Ik deed vanmorgen de kraan open, maar er kwam niks uit”, meldt een buurtbewoonster. Daarnaast doet zich hier nu een ander fenomeen voor: sinkhole. Ook wel een zink- of verdwijngat genoemd. Zo ontdekten de eigenaren van een auto ineens dat er een gapend gat zat onder de linkerachterband van hun wagen. Zoals hierboven op de foto te zien is, is de auto door Bergnet in veiligheid gebracht.

Vitens meldt dat er een tappunt voor drinkwater is geplaatst aan de Kortenaerlaan. Als gevolg van een leidingbreuk is er sprake van minder water of geen waterdruk. De reparatiewerkzaamheden zijn in volle gang, zo is te lezen op waterstoring.nl. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant