Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Achttiende editie Hilversum Denkt laat nog langer op zich wachten

Algemeen

HILVERSUM - Het is niet het eerste evenement dat heeft besloten de 2021-editie te schrappen en waarschijnlijk is Hilversum niet de laatste die dit besluit neemt. Met pijn in het hart meldt de organisatie dat het denksportevenement, dat gepland stond op zaterdag 17 april, is gecancelled.

De achttiende editie van dit evenement laat nog langer op zich wachten. Vorig jaar gooide het coronavirus ook al roet in het eten. Hoewel het nog een kleine drie maanden verder is, meent de organisatie van Hilversum Denkt dat het denksportfestijn in het centrum van Hilversum niet onder normale omstandigheden kan plaatsvinden. Dammen, schaken, go spelen en Mahjong spelen tussen het winkelend publiek is onverantwoord. 

“In overleg met de gemeente is besloten het denksportevenement op 17 april niet te laten doorgaan. Dat zou ook niet kunnen, gezien de maatregelen die de overheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden. Het is al het tweede jaar dat Hilversum Denkt niet door kan gaan vanwege corona”, meldt Kees Schouten, coördinator Hilversum Denkt. 

Hilversum Denkt is een initiatief van de gezamenlijke denksport verenigingen van Hilversum en de gemeente. Het doel is de Hilversumse bevolking te betrekken bij de plaatselijke denksportclubs schaken, mahjong, dammen en go.

Dit is heet tweede grote evenement dat van de kalender is afgehaald. Op donderdag 17 december liet de Hilversum City Run al weten - ook voor het tweede achtereenvolgende jaar - het jaarlijkse hardloopfestijn af te blazen. de anderhalve meter-maatregel is niet te handhaven. Overigens vindt er opnieuw een online-versie plaats van de City Run.

Uit de krant