Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer opgepakt voor oproep tot rellen

Politie

HILVERSUM - Een 24-jarige Hilversummer zit momenteel vast, omdat hij via social media zou hebben opgeroepen om te komen rellen in Hilversum. Dat meldt de politie. 

De man is dinsdagavond aangehouden. “We weten we dat er ook in Hilversum onvrede is over de lockdown en de avondklok”, aldus de politie. “Er gaan op social media ook concrete oproepen rond om te gaan rellen. Het oproepen om te rellen – ook al ga je zelf niet – is strafbaar (met een maximale gevangenisstraf van  drie jaar). Daarom sporen we degenen op die op social media proberen om hier rellen te veroorzaken. Binnen en ook buiten Hilversum.”

Dinsdag was er de gehele dag al een gespannen sfeer in Hilversum nadat op social media werd opgeroepen om naar het Marktplein te komen. Gezien de dramatische beelden in andere steden namen veel winkeliers maatregelen om te voorkomen dat hun winkel zou worden leeggeplunderd. Uiteindelijk verzamelden zich een paar honderd jongeren op de Groest en het Marktplein, maar ongeregeldheden bleven (gelukkig) uit. 

Uit de krant