Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Onderzoek na vondst ‘brandbare goederen’ in GGD-teststraat Arenapark Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie is een onderzoek gestart na de vondst van een verdacht voorwerp vrijdagmorgen in de GGD-coronateststraat op het Arenapark in Hilversum. Het zou gaan om ‘brandbare goederen’.

Wat die term precies inhoudt, kan de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. “Wel kunnen we melden dat aan deze goederen een stuk vuurwerk was vastgemaakt. Dit vuurwerk is elders tot ontploffing gebracht.”

Het verdachte voorwerp werd - onduidelijk is door wie  - rond 9.50 uur ontdekt. De omgeving werd uit voorzorg afgezet en daarnaast werden enkele omliggende gebouwen ontruimd. Na onderzoek van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst opgeroepen om de situatie in te schatten. Het terrein is in de loop van vrijdagmiddag weer vrijgegeven. De 140 mensen die zich vrijdag zouden laten testen, zijn doorverwezen naar de teststraat in Huizen. 

GGD Gooi en Vechtstreek erg geschrokken na de vondst van de brandbare goederen, meldt de gezondheidsdienst op de eigen website. “Iedereen is gelukkig ongedeerd gebleven. Wij danken de politie voor alle inzet en hulp en danken de teststraatbezoekers voor hun begrip voor het verplaatsen van hun afspraak. Wij laten ons niet van de wijs brengen en gaan door met testen. De beveiliging van al onze test- en vaccinatielocaties is opgevoerd naar 24 uur fysieke beveiliging. Zaterdag 30 januari is onze teststraat weer open.”

Om een beter beeld te krijgen van de situatie is de politie nu op zoek naar mensen die voor 9.50 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de teststraat, achter het Nike-gebouw aan het Colosseum. “Dat kan vlak daarvoor geweest zijn, maar ook iets vroeger in de ochtend of in de loop van de nacht. Denk bijvoorbeeld aan één of meerdere mensen die zich opvallend gedroegen, de omgeving verkenden of plots weggerend zijn.”

Daarnaast vraagt de politie aan mensen die in de buurt wonen of werken of zij beschikken over camera’s aan huis of bedrijf. Dan kan het namelijk zo zijn dat er beelden zijn vastgelegd die waardevol zijn voor het onderzoek.

Uit de krant