Het centrum afgelopen dinsdag.
Het centrum afgelopen dinsdag. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nog geen signalen, maar gemeente waarschuwt ondernemers opnieuw voor mogelijke rellen

Bedrijven

HILVERSUM - Ondernemers in Hilversum hebben net als afgelopen dinsdag een brief van de gemeente ontvangen waarin wordt gewaarschuwd voor mogelijke ongeregeldheden vanavond. Ook het Media Park is op de hoogte gesteld.

Voorlopig zijn er geen nieuwe signalen dat het foute boel wordt en - aldus een woordvoerder - zijn de geruchten op bijvoorbeeld social media minder hardnekkig dan eerder deze week. “Samen met de politie monitoren wij continu of er signalen hiervan zijn in Hilversum”, staat er in de brief aan de ondernemers. “Voor nu zijn er geen nieuwe signalen. Mocht dit veranderen dan brengen wij jullie via een mail op de hoogte.”

De gemeente benadrukt alert te blijven en is eventueel voorbereid op rellen. “De afgelopen week hebben wij huisbezoeken gebracht aan de jongeren die bij ons in beeld zijn. Wij hopen dat dit bijdraagt in het voorkomen van mogelijke onrust.”

Wanneer er vanavond toch onrust ontstaat, is het verzoek van de politie hen niet voor de voeten te lopen. De politie kan namelijk niet inschatten wie wel en wie geen kwaad wil doen. Daarnaast is het advies om preventief actie te ondernemen en dus alle losse materialen voor de winkel of horecabedrijf (reclamebroden, vuilnis- en bloembakken, parasols, meubilair) te verwijderen. Andere adviezen zijn om etalages goed af te sluiten en rolluiken naar beneden te doen.

Ook wordt er gevraagd om waardevolle spullen uit het zicht te halen en te checken of de genomen maatregelen qua veiligheid (camerasysteem en de opnameapparatuur) werken. Informeer buren, laat lampen in het bedrijf branden en overnacht niet in de zaak. “Dit is voor uw eigen veiligheid.”

Uit de krant