Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Jongen (12) beroofd op Weg over Anna’s Hoeve

Politie

HILVERSUM - Drie jongens hebben donderdagmiddag een 12-jarige jongen uit Hilversum en een vriend van hem bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen. Vervolgens pakten zij zijn spullen af.

Dat meldt de politie. De beroving zou rond 17.30 uur op de Weg over Anna’s Hoeve in Hilversum hebben plaatsgevonden. De twee jongens fietsen daar samen toen er drie andere jongens op het bospad opdoken. Zij belaagden de twee jongens, bedreigden hen met iets wat er uit zag als een vuurwapen en pakten spullen af. Daarna gingen het drietal er vandoor richting de voetbalvelden.

De verdachten zijn alle drie rond de 14 jaar oud en allemaal rond de 1.65 meter lang. Twee droegen een zwarte of donkere jas, de ander droeg een blauwe jas. Ze hadden alle drie donkergekleurde broeken aan.

De politie is bovendien op zoek naar een specifieke getuige die het vermoedelijk allemaal heeft zien gebeuren. “Voor het onderzoek is deze getuige van groot belang. Daarnaast komt de recherche graag in contact met andere getuigen of mensen die denken te weten wie er achter deze beroving zit.”

Uit de krant