Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Voor zomerreces politiek gesprek over mediacultuurplein

Cultureel

HILVERSUM - Misschien dat het plan wat in de vergetelheid is geraakt, maar nog altijd is er de levendige wens om de Kerkbrink hip te maken. Achter de schermen zijn de initiatiefnemers hard bezig om de te kijken of een mediacultuurplein daadwerkelijk mogelijk is. De haalbaarheidsstudie moet voor de zomer bij de politiek liggen.

Dat liet wethouder Gerard Kuipers (D66) van Media en Cultuur afgelopen week weten aan de raadscommissie. Tijdens zijn mededeling aan de raadsfracties liet hij weten dat Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum en Beeld en Geluid - sinds 2019 verenigd in Stichting Mediacultuurplein - druk bezig zijn met de haalbaarheidsstudie. 

Het afronden daarvan heeft wel enige vertraging opgelopen, zo was de mededeling van de Democraat. “Ik had eigenlijk gehoopt u in deze periode mee te kunnen nemen in de haalbaarheidsstudie. Dat is nog niet gelukt. Daar is ook een reden voor. De voortgang zit er gelukkig goed in. Ik heb inmiddels een tussenpresentatie gehad van de initiatiefnemers en ik heb eigenlijk met hen geconstateerd dat we nog een aantal dingen goed moeten uitzoeken om een goed gesprek met de raad mogelijk te maken”, aldus Kuipers. 

Volgende maart verwacht hij de eindrapportage in handen te krijgen van de drie culturele instellingen. Daarin zijn dan ook de aanvullende vragen verwerkt. Een verhuizing van de bibliotheek en de komst van een dependance van Beeld en Geluid naar het centrum maken onderdeel uit van de plannen. De Kerkbrink en directe omgeving moet aantrekkelijker worden en jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers trekken. Dat was althans de ambitie in 2019, toen corona nog lang niet het dagelijks leven domineerde. 

Het streven is volgens Kuipers dat de politiek voor het zomerreces inhoudelijk kan praten over de haalbaarheidsstudie. “Daar wil ik me hard voor maken”, zei de wethouder. 

Uit de krant