Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Week lang geen treinen tussen Hilversum en Utrecht Overvecht

Bedrijven

HILVERSUM - Treinreizigers tussen Hilversum en Utrecht Overvecht moeten volgende week gebruikmaken van de bus. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari werkt ProRail op dit traject aan het spoor.

De spoorbeheerder vervangt bovenleidingportalen, vernieuwt overwegen en bestraat perrons. NS past de dienstregeling aan: in deze periode rijden NS-bussen in plaats van treinen. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, inzet van bussen en extra reistijd. Er rijden bovendien minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp.

ProRail vervangt bij Hilversum Sportpark delen van het spoor en legt nieuwe kabels en leidingen aan. Ook legt de spoorbeheerder de funderingen voor nieuwe bovenleidingportalen. Het gaat deels om regulier onderhoud en deels om werkzaamheden die onderdeel zijn van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ‘t Gooi. ProRail gebruikt de overweg aan de Oude Amersfoortseweg voor de aan- en afvoer van materieel. De overweg blijft open voor het verkeer, de gemeente Hilversum zet verkeersregelaars in.

Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de overweg aan de Groenekanseweg in Groenekan, waar ProRail de spoorstaven van een overweg vervangt. De overweg is tijdens de werkzaamheden gesloten. Op verkeersborden geeft ProRail een omleidingsroute aan. Verder vernieuwt ProRail bij Hollandsche Rading de bestrating van perrons.

De gehele periode rijdt NS tussen Utrecht Overvecht en Hilversum bussen in plaats van treinen. Bovendien rijden er minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp. Tussen Utrecht Centraal en Hoofddorp kunnen reizigers omreizen via Amsterdam Zuid en tussen Naarden-Bussum en Almere Centrum via Weesp. Advies aan reizigers is om rekening te houden met extra reistijd van vijftien tot dertig minuten.

De reisplanner op NS.nl of in de NS-app is ondertussen bijgewerkt. In het aangepaste reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Om de overlast voor reizigers te beperken worden deze grootschalige werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uitgevoerd.

Uit de krant