Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Broertjes sluit wietpand 2e Loswal na vondst grote hoeveelheid goederen

Politie & justitie

HILVERSUM - Een bedrijfspand aan de 2e Loswal in Hilversum is donderdag voor de duur van twaalf maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. 

Tijdens een onderzoek van de politie, gemeente en belastingdienst op 27 oktober 2020 is in het bedrijfspand een grote hoeveelheid goederen gevonden die dienen voor professionele hennepteelt.

De burgemeester heeft de bevoegdheid een woning of bedrijfspand te sluiten wanneer er drugs worden gemaakt, bewerkt, verkocht of wanneer er activiteiten plaatsvinden die professionele hennepteelt faciliteren. “In het pand is een dermate grote hoeveelheid aan spullen gevonden die worden gebruikt voor hennepteelt, dat ik sluiting noodzakelijk acht. Het faciliteren van grootschalige teelt van hennep is een gevaar voor een veilige leef- en woonomgeving. Sluiting is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid op deze plek en de directe omgeving te herstellen”, aldus Broertjes.

Mogelijk is hier sprake van ‘ondermijning’, stelt de gemeente. Er is sprake van ondermijning wanneer de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan.

Uit de krant