Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Scooterrijder buiten bewustzijn na inrijden op boa op de Groest

112

HILVERSUM - Een scooterrijder was zondagmiddag enige tijd buiten bewustzijn, nadat hij was ingereden op een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) en vervolgens onderuit ging.

Het incident vond zondagmiddag rond 16.45 uur plaats op de Groest, ter hoogte van het politiebureau. De scooterrijder zou daarvoor al een stopteken van de boa’s hebben genegeerd en met een noodgang richting het Marktplein zijn gereden. Toen de scooterrijder weer terugkwam, blokkeerden de boa’s met hun fietsen de weg. 

De scooterrijder probeerde de boa’s te ontwijken en zo geen bekeuring te ontvangen. Hij botste echter op een fiets van een boa en klapte vervolgens tegen een betonblok, dat als anker dient voor de terrasoverkapping. De klap was zo hevig dat het betonblok verschoof.

Omdat de scooterrijder enige tijd buiten bewustzijn was, werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Die hoefde, toen de jongen weer bijkwam, uiteindelijk niet te komen. Hij stapte vervolgens zelf op de brancard en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De boa kwam met de schrik vrij. De fiets is wel beschadigd. 

Uit de krant