Afbeelding
Foto: Inge Kerkhoff

Fotobingo als corona-uitje in de Coehoornstraat

Buurt / wijk

HILVERSUM - In coronatijd spreken bewoners hun creativiteit aan. Eerder waren er in Hilversum bijvoorbeeld al berenspeurtochten en in de Coehoornstraat hebben ze hun eigen buurtactiviteit bedacht: fotobingo.

Een nieuw corona-uitje vooral voor de Hilversumse kinderen van de straat. Afgelopen zondag ging de jeugd de straat op. Zij gingen op zoek naar de door buurtbewoners gefotografeerde details van hun huis of voortuin. Deze kiekjes zijn vervolgens gedeeld in WhatsAppgroep van de straat. Welke foto hoort bij welk huisnummer?, was de opdracht.

Zondag om 11.00 uur startte de fotobingo, die de jonge deelnemers langs 21 huizen leidde. “Al gauw liepen er heel veel kinderen te speuren in de straat naar onder andere een koe in een plantenbak en vogel als deurklopper”, meldt Inge Kerkhoff aan de redactie.

Het duurde een klein uur voordat het eerste ‘bingobericht’ verscheen. Elise had alle foto’s aan de juiste woningen gekoppeld. Zij won de eerste prijs. Overigens was er voor alle kinderen iets lekkers als beloning. 


Inge Kerkhoff


Inge Kerkhoff


Inge Kerkhoff

Uit de krant