Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Hilversum verhuist fietsenrekken Schapenkamp

Politiek

HILVERSUM - De fietsenrekken aan de centrumzijde van de Schapenkamp worden op 21 maart 2021 verplaatst. Daarna is het mogelijk om fietsen te stallen aan de Stationsstraat, rondom het busstation en aan het Oosterspoorplein.  

De gemeente Hilversum maakt plannen om het Stationsgebied helemaal op de schop te nemen. De gemeenteraad besluit over de financiering daarvan in september 2021. In 2030 moet deze ‘entree van Hilversum’ aantrekkelijk, bruisend, groen en veilig zijn. Voor de fietsen komen er nieuwe stallingen. In totaal is daar straks plek voor zevenduizend fietsen. 

Tot die tijd is Hilversum afhankelijk van tijdelijke fietsenstallingen. Op dit moment staan er fietsrekken aan de centrumzijde van de Schapenkamp. Vanwege voorbereidende werkzaamheden worden deze fietsenrekken op 21 maart verplaatst. Daarna is het mogelijk om fietsen te stallen aan de Stationsstraat, in de NS-stalling, rondom het busstation en aan het Oosterspoorplein. 

In de toekomst zullen er vaker fietsenrekken verplaatst worden tijdens de aanpak van het Stationsgebied. De gemeente communiceert het sluiten van de stallingen en het openen van nieuwe tijdelijke stallingen via de website www.hilversum.nl/fietsparkeren. Daarnaast krijgen fietsen ruim van tevoren labels aan het stuur om fietsers op tijd van de verhuizing op de hoogte te stellen.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Gemeente Hilversum

Fantastisch Stationsgebied
Wethouder Arno Scheepers licht toe dat van fietsers enige flexibiliteit nodig is. “We kunnen helaas niet voorkomen dat de fietsenrekken de komende jaren een paar keer verplaatst worden. Natuurlijk doen we er alles aan om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daar hoort bij dat we fietsers op tijd informeren over de plek waar ze hun fiets kunnen stallen. Het is dus aanpassen voor ons allemaal, maar laten we blijven onthouden waar we het voor doen. Over een paar jaar hebben we hier een fantastisch Stationsgebied.”

Uit de krant