Renée Kuipers van Assink Pure Identity.
Renée Kuipers van Assink Pure Identity. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Kappers knippen weer: agenda’s bomvol

Bedrijven

HILVERSUM - Na elf weken helemaal niks vandaag weer lachende gezichten binnen de verschillende kapsalons. Die zijn namelijk - net als onder andere schoonheidsspecialisten en nagelstylisten - weer open. “Voor de komende drie weken zijn we wel zo’n beetje volgeboekt.”

Dat zegt Renée Kuipers van Assink Pure Identity aan de Leeuwenstraat. Gelukkig voor haar en haar collega’s krijgen zij geen telefoontjes van mensen die een afspraak willen maken. De telefoon staat doorgeschakeld naar de vestiging in Twente, zodat mensen via die locatie een afspraak kunnen maken. En hoe zijn die coronakapsels: “Ze vallen me niet tegen”, lacht de medewerkster. Het is natuurlijk wel wat langer, maar sommige mensen vinden dat lange nu toch leuker. Die zijn er eigenlijk wel blij mee.”

Ook drukte bij Team Kappers op de Gijsbrecht van Amstelstraat. “We hoeven niet stil te staan”, vertelt een medewerkster. “Eigenlijk is het de eerstkomende week gewoon volle bak. Maar zeker zijn wij blij. Je wilt toch je vak uitoefenen. En ja, de kapsels zijn wel lang, maar het valt me mee. Mensen hebben toch geleerd van de vorige lockdown en hebben nu niet zelf zitten kleuren en knippen.”

Uit de krant