Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Joost Nachbahr ingeschreven in Gulden Boek Hilversum

Mensen

HILVERSUM - Hij noemde het vooraf al een eer, al was het natuurlijk jammer dat er vanwege de coronamaatregelen bijna niemand bij ‘zijn’ feestje aanwezig mocht zijn. Toch was het voor Joost Nachbahr een bijzondere dag.

De 75-jarige Hilversummer werd donderdagmiddag - in het bijzijn van onder andere zijn vrouw Hanneke - ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente. Dit als blijk van waardering voor zijn tomeloze inzet voor Hilversum en in het bijzonder voor de Hilversumse Meent. De inschrijving is een jaarlijkse traditie op 4 maart als de gemeente haar verjaardag viert, dit jaar voor de 597ste keer.

Nachtbahr is geboren in Vlissingen, maar woont het grootste gedeelte van zijn leven al in Hilversum. Eerst korte tijd in de wijk Kerkelanden, maar al vanaf 1975 in de Hilversumse Meent. Het is met name deze wijk waar Nachbahr zijn stempel op heeft gedrukt. Zo is Nachbahr rond 2007, nadat hij met pension was gegaan, onder andere actief betrokken geweest bij het realiseren van een woondienstenzone in het centrumgebied met als resultaat de huidige flat Meentzicht voor oudere bewoners in de wijk, een informatiepunt, de vrijwilligerscentrale Meentbewoners voor Meentbewoners en het seniorencafé. Recent zette zich nog in voor het realiseren van een AED netwerk (automatische externe defibrillator) in de wijk.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Ongelooflijk
De inschrijving in het Gulden Boek is volgens het college van burgemeester en wethouders, dat ieder jaar een Hilversummer uitkiest, een meer dan terechte blijk van waardering voor de bijzondere wijze waarop Nachbahr zich heeft ingezet voor de Hilversumse gemeenschap. ”Hij is bij zoveel dingen betrokken geweest, dat is ongelooflijk. Met veel passie, energie en inzet heeft Joost de buurt letterlijk een stem gegeven. Daar willen we hem met deze inschrijving voor bedanken”, aldus burgemeester Pieter Broertjes.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Vrijwilligers
Hij voegt daar aan toe dat dit eerbetoon tegelijk ook een waardering is voor al die vrijwilligers die met Nachbahr samenwerkten. “Veel van wat tot stand kwam, was niet alleen de verdienste van Joost. Vele vrijwilligers waren betrokken en leverden belangrijke bijdragen. Met deze inschrijving worden dan ook tegelijk al die vrijwilligers in de Hilversumse Meent geëerd die zich gedurende vele jaren met grote betrokkenheid hebben ingezet voor de leefbaarheid en het stimuleren van de gemeenschapszin in hun wijk.”

Zie ook ‘Sommigen vinden mij lastig, maar als je belangen behartigt moet je lastig zijn’

Uit de krant