Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Bibian Mentel heeft uitzaaiingen in hersenen; behandelplan niet meer mogelijk

Mensen

LOOSDRECHT - Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel heeft het advies gekregen om afscheid te nemen van haar dierbaren. Artsen hebben onlangs uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen van de 48-jarige Loosdrechtse en in tegenstelling tot de afgelopen vijftien keer in 21 jaar is er dit keer geen behandelplan meer mogelijk. 

Mentel is drievoudig Paralympisch kampioen en viervoudig para-wereldkampioen. Op 27-jarige leeftijd werd bij haar botkanker geconstateerd. Na een aantal operaties, ging het beter met haar gezondheid. In totaal is de Loosdrechtse vijftien keer door symptonen van de ziekte getroffen. Iedere keer wist zij de ziekte te verslaan en verscheen er ook het boek ‘Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten’.

Maar nu gaat de vrouw ‘die zo’n toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen is’, aldus DenkProducties dat het nieuws vandaag bekendmaakte, haar strijd tegen kanker toch verliezen. “Bibian, haar man, familie en iedereen die Bibian in het hart heeft gesloten (en zijn we dat niet allemaal?) wisten dat deze dag ooit zou komen maar uiteraard was er de hoop dat deze fase nog lang uitgesteld kon worden.”

Uit de krant