Laura en haar vader Wim Huiskes.
Laura en haar vader Wim Huiskes. Foto: Leo Kerkhoff

TikTok-video jonge Hilversumse brengt donaties voor ernstig zieke vader op gang

Mensen

HILVERSUM - Wat een emotionele reactie op social media al niet kan uitrichten. De 16-jarige Laura Huiskes maakte een video met daarin een oproep om geld bijeen te krijgen voor de dure operatie van haar vader Wim, die ernstig ziek is. Daarmee is de helft van het geld al binnen. Nu is het zaak snel de overige 30.000 euro in te zamelen.

De jonge Hilversumse maakt zich grote zorgen over haar 42-jarige vader. Drie jaar terug hoorde Huiskes dat hij Multiple Sclerose (MS) heeft. Inmiddels gaat de Hilversummer hard achteruit. “Ik zit nu in een rolstoel, heb thuishulp nodig en ben constant moe”, schrijft hij op zijn website www.helpwimopdebeen.nl. “Mijn werk als ZZP-er webdeveloper heb ik moeten stoppen. Mijn positieve instelling en proberen zoveel mogelijk in het leven te staan is mijn grote kracht.”

De medicatie slaat niet aan bij hem en in Nederland is hij uitbehandeld. Alle hoop is nu gevestigd op een dure behandeling in het buitenland. Het gaat om een zogeheten HSCT-behandeling, beter bekend als stamceltransplantatie. “Deze behandeling is mijn enige kans om MS te stoppen en misschien zelfs mijn situatie te verbeteren”, schrijft de Hilversummer. 

Moskou
Huiskes zegt dat het academisch ziekenhuis in Moskou, dat bekend staat om de HSCT-behandeling, hem al heeft toegelaten. Maar daar is dus in totaal 60.000 euro voor nodig, die hij zelf moet op tafel moet leggen. In Nederland wordt deze behandeling namelijk niet vergoed.

Strijdbaar is het gezin bezig om dat bedrag bij elkaar te krijgen. De Hilversummers hebben al van alles geprobeerd om het geld in te zamelen. Zijn dochter Laura besloot onlangs een video te maken op haar slaapkamer. In het Engels heeft zij mensen opgeroepen haar vader te helpen. “Help me, alsjeblieft. Ik wil mijn vader niet verliezen”, is de vertaalde boodschap die zij op TikTok deed. 

Drankjes
“Iedereen wil graag weer op het terras zitten”, meldt Laura. “Maar dat kan nu niet vanwege corona. Als 5.000 mensen het geld dat ze niet aan drankjes kunnen uitgeven doneren, bijvoorbeeld 6 euro, dan hoef ik mijn vader straks niet te verliezen”, stelt de jonge Hilversumse voor.

Inmiddels werkt Laura aan een nieuwe video. Dat doet zij dit keer samen met een regisseur, die haar TikTok-oproep heeft gezien. Dit filmpje gaat Huiskes plaatsen op diverse social media. Daarmee hoopt zij nieuwe donaties binnen te krijgen. Hoewel de helft van het benodigde bedrag binnen is, begint de tijd te dringen voor haar vader. De resterende euro’s zijn hard nodig. “Ik hoop dan ook dat jullie bij willen dragen aan het begin van mijn nieuwe leven, een toekomst waarin ik het weer durf om plannen te maken”, aldus Wim. 

Voor meer informatie, zoals hoe te doneren, kijk op www.helpwimopdebeen.nl.

Uit de krant