Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bouw vaccinatiepaviljoen in Hilversum in volle gang; derde prikplek in regio komt in Muiden

Coronavirus

HILVERSUM - De bouw van het tweede vaccinatiepaviljoen van de de GGD Gooi en Vechtstreek in deze regio - op het terrein van Pontmeyer aan de Vreelandseweg in Hilversum - is momenteel in volle gang. De gezondheidsdienst verwacht bovendien al in mei een derde prikplek te kunnen openen. 

Daarmee gaat de vaccinatiecapaciteit in Gooi en Vechtstreek fors omhoog. Momenteel is er dagelijks plek voor 800 vaccinaties in het paviljoen op de grens van Huizen met Bussum. De Hilversumse vestiging gaat ergens rond 1 april open. Ook daar is dan ruimte voor 800 prikkies per dag. 

Maar vanaf mei gaat het hard. Dan opent dus de derde locatie - ergens in Muiden - en binnen alle drie de plekken is dan ruimte voor 1200 vaccinaties per dag; 3600 in totaal dus. Dat kan door meer prikken per uur te zetten. Over die locatie in Muiden kan een woordvoerder van de gezondheidsdienst nog geen details vrijgeven. Er is voldoende personeel beschikbaar. Voorlopig blijft het bij deze drie locaties. 

Het is de bedoeling dat vanaf dan alle GGD-en samen wekelijks anderhalf miljoen coronavaccins zetten.

Nog veel jongeren krijgen positieve testuitslag
Ondertussen wordt nog dagelijks een fors aantal jongeren in deze regio positief getest. Woensdag liet de regionale GGD nog weten dat in zeven dagen tijd 443 inwoners uit ‘t Gooi en de Vechtstreek een positieve testuitslag ontvingen. Daarvan was 10 procent tussen de 13 en 17 jaar en 18 procent tussen de 18 en 24 jaar. 

Maandag meldt de GGD dat de voorbije week 453 inwoners een positieve testuitslag kregen. Daarvan is de leeftijdsgroep 13-17 met nu 11 procent nagenoeg onveranderd gebleven. De groep 18 tot 24 jaar echter vormt maar liefst 30 procent van het totale aantal nieuwe besmettingen. 

Uit de krant