Afbeelding

Steeds meer organisaties werken met zelfsturende teams

Advertorial

Nederland is met bekende voorbeelden als de organisatie Buurtzorg een trendsetter op het gebied van zelfsturend werken. Zegmaar samenwerken zonder baas. Deze omslag in de manier van organiseren vraagt ook een omslag op het gebied van competenties in een team. We gingen op onderzoek uit en hebben drie competenties gevonden die essentieel zijn voor deze nieuwe manier van organiseren.

Competentie 1: ontplooi je persoonlijk leiderschap 

Wanneer je overschakelt naar zelfsturing, is er geen sprake meer van een teamleider. Het wegvallen van een leidersfiguur zorgt vaak voor onzekerheid binnen het team en dwingt elk teamlid om een beetje leider te zijn. Dit gaat sommige mensen goed af, anderen hebben hier meer moeite mee. Daarom is het cruciaal om persoonlijk leiderschap op individueel niveau te ontwikkelen, zodat je samen met elkaar het team richting kan geven. 

Competentie 2: Zorg voor een goede communicatie en los samen conflicten op

In teamverband samen werken is niet altijd evident. Iedereen heeft zijn eigen gewoontes en manier van werken, wat voor conflicten kan zorgen. Als zelfsturend team moet je deze problemen dan ook samen oplossen en hierbij is een duidelijke communicatie zeer belangrijk. Met het inplannen van feedbacksessies kan je op regelmatige basis de samenwerking evalueren en kunnen problemen aan het licht komen voordat een echt conflict ontstaat. 

We spraken met Tomas die verdiept zich in feedback methoden binnen adviesbureau de Zelforganisatie Fabriek, hij vertelde hierover dat: “Wij binnen de Zelforganisatie Fabriek gebruiken de tool Slack om onze communicatie vlot en overzichtelijk te laten verlopen. We merken dat Slack laagdrempeliger is dan bijvoorbeeld communicatie via mail. Het zorgt voor meer en vlottere communicatie binnen het team, wat leidt tot continue feedbackstromen en dit is zeer bevorderend voor de groei van het zelfsturende team.” Feedback sessies en duidelijke communicatie zijn dus zeer belangrijk voor het slagen van de zelfsturende teams.

Competentie 3: Gezamenlijk prioriteiten opstellen 

Om met het zelfsturende team als één front vooruit te bewegen, is het aanstippen van prioriteiten onmisbaar. Er is immers altijd te weinig tijd om alle taken in een werkweek te volbrengen. Gezien er nu geen teamleider is die de prioriteiten bepaalt, zal het team dit zelf moeten aanpakken. Dit kan door een verantwoordelijk aan te stellen voor de prioriteiten of door ze gezamenlijk in teamverband te bespreken. Welke aanpak je ook kiest, zorg dat iedereen binnen het team op de hoogte is van wat er wanneer afgerond moet zijn. Een goede communicatie zorgt immers dat conflicten worden vermeden.

Uit de krant