De Kennedymars in 2017.
De Kennedymars in 2017. Foto: Bastiaan Miché

Kennedymars Hilversum komt er nooit meer, organisatie heft zichzelf op

Sport

HILVERSUM - De 35ste editie van de Kennedymars in en rond Hilversum, die vorig jaar vanwege corona al niet door kon gaan, komt er ‘nooit meer’. Dat melden de organisatoren - sv De Lat - van deze tachtig kilometer lange wandeltocht in de nacht. Voor de vereniging zelf betekent het besluit ook direct einde verhaal. 

Vanwege een tekort aan opvolgers binnen de vereniging werd al in 2019 besloten om de verenging af te bouwen en op te heffen. Als wens bleven er nog twee tochten op het programma staan: de 35ste editie van de Kennedymars in en rond Hilversum (80 km) en de 75ste editie van Amsterdam-Leeuwarden (150 km). “Met deze lustrumedities hadden wij een beetje feestelijk afscheid willen nemen van onze trouwe deelnemers”, aldus organisatoren Gerard en Evelyn van Blaricum.

Vanwege corona ging de 35ste editie van de Kennedymars vorig jaar niet door en werd deze uitgesteld naar 4 en 5 juni 2021 in de verwachting dat het dan weer mogelijk zou zijn de tachtig kilometer lange mars op de vertrouwde eigen manier te organiseren. Maar ook dit jaar zit het houden van de Kennedymars door de gevolgen van het virus er niet in. “Met de maatregelen die nu nog van kracht zijn, was het onmogelijk afspraken met contactadressen te maken. Bovendien zullen wij, als kleine vereniging, niet kunnen voldoen aan alle veiligheidseisen die het protocol en gemeenten van ons verlangen als organisator van een verzorgde nachttocht.” 

Overwogen is nog wel om de mars te verschuiven naar 2022, maar weer een jaar verder betekent ook weer en jaar ouder. “Met de gezondheidsklachten die er nu al zijn kunnen en durven we de organisatie niet meer aan”, aldus de organisatoren. En dus komt die 35ste editie er ‘nooit meer’ en is de opheffing van de vereniging een feit. De 75ste editie van Amsterdam-Leeuwarden gaat er eveneens niet meer komen. 

Uit de krant