Afbeelding
Foto: Unknown

Leerlingen OBS De Dubbeldekker brengen hun stem uit tijdens Landelijke Kinderverkiezingen

Mensen

HILVERSUM - De leerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Dubbeldekker hebben afgelopen week op hun eigen school hun stem uitgebracht tijdens de Landelijke Kinderverkiezingen. Het project maakt deel uit van het burgerschapsonderwijs en werd voorafgegaan door gastlessen van diverse politici, onder wie de Hilversumse wethouder van onderwijs Annette Wolthers.

Drie weken lang stonden de Tweede Kamerverkiezingen centraal in de bovenbouw van de multiculturele basisschool aan de Oude Amersfoortseweg met lessen door gastdocenten uit de Haagse en gemeentepolitiek. 

Afgelopen week waren de leerlingen bezig om de verkiezingen voor te bereiden: het maken van verkiezingsposters, het bouwen van het stembureau en het verdiepen in de standpunten van de partijen aan de hand van het Kieskompas. Ook brachten de leerlingen hun stem uit. Woensdag eindigen de themaweken met een debattraining door het Nederlands Debatinstituut.

De Landelijke Kinderverkiezingen zijn een initiatief van ProDemos, een organisatie die de kennis over democratie in Nederland wil bevorderen. De gastlessen werden verzorgd door IMCbasis, een organisatie die leerlingen een wereld wil laten kennen waar ze vaak zelf niet mee in aanraking komen.

Uit de krant