Afbeelding
Logo: Femke van Drooge
podcast

Participarty: Advocate omgevingsrecht over participeren

Algemeen

HILVERSUM - Samen met Hilversummers.nl maakt de Gooi en Eembode een podcast-serie. In Participarty de Podcast - het feest van meedoen nemen we alvast een voorschot op de Omgevingswet die eraan komt. Die vraagt heel wat participatie, maar wat is dat nou eigenlijk precies en hoe wordt dat nou voor iedereen een feest om mee te doen?

In deel 1 van deze serie komt Erika Samuels Brusse aan het woord. De Hilversumse is advocaat Omgevingsrecht en (ruimtelijk) bestuursrecht. Ze vertegenwoordigt voornamelijk gemeenten en projectontwikkelaars en weet van de hoed en de rand als het gaat om de nieuwe superwet die eraan komt. 

Want zij geeft hierover ook veel cursussen. “De Omgevingswet wil bevorderen dat participatie gebeurt, maar deze wet zegt niet wat je moet doen. In zekere zin moet iedereen dan ook het wiel zelf uitvinden. Daarover is ook veel discussie geweest, ook in de Tweede en Eerste Kamer. Daar waren ook zorgen over dat de wet niet zegt wat je moet doen”, aldus de advocate in een kleine sneak preview. 

Wat zijn haar Slingers? Welke Partypoopers zijn er en waar brengt zij op het gebied van participatie, wat een feestje van meedoen moet zijn, een Toost op uit? Schenk wat bubbels in, zet wat schaaltjes met chips en nootjes klaar en luister hier naar Participarty.

Uit de krant