Jong en oud mag meedoen.
Jong en oud mag meedoen. Foto: Bastiaan Miché

Virtuele Hilversum City Run telt drie afstanden met ook speciale ‘Dudok-route’

Sport

HILVERSUM - Nu de Hilversum City Run vanwege de coronacrisis voor het tweede jaar op rij niet doorgaat, komt de organisatie (opnieuw) met de virtuele Hilversum City Run. Van vrijdag 16 tot en met maandag 19 april kunnen sportievelingen deelnemen aan drie verschillende afstanden.

Zo is er voor kinderen (en hun ouders) de Bink Kids Run van anderhalve kilometer en zijn er ook de vijf en tien kilometerafstanden. Deelnemers mogen zelf weten waar zij hun ronde lopen. Dat kan dus ook buiten Hilversum en zelfs - voor mensen die nu in het buitenland verblijven - buiten de landsgrenzen. 

Wel heeft de organisatie op de eigen website speciale Dudok-routes (langs de mooie gebouwen van de architect) geplaatst. De vijf kilometer gaat met name door Hilversum-Zuid (tussen Kerkbrink en Kastanjevijver). De tien kilometer start en eindigt op de Kerkbrink en gaat rondom de mediastad. 

Directeur Dick Slootbeek van de Hilversum City Run gaat uit van tussen de 600 en 1000 deelnemers. Momenteel staat de teller, zegt hij, op ongeveer 400. “Er is gekozen voor dit weekend, omdat de City Run normaal gesproken op 18 april had plaatsgevonden”, zegt hij. “We hebben we nog wel even over gesproken om de City Run komend najaar te houden, maar dan is er al zo veel. Bovendien zit er dan heel weinig tijd tussen deze en die van volgend jaar. Daarom hebben we hem doorgeschoven naar 2022 en hopen we dan weer goed een normale City Run te kunnen organiseren.”

Dat de ‘normale’ City Run dit jaar voor het tweede jaar op rij n iet doorgaat, heeft geen dramatische financiële consequenties, vertelt Slootbeek. Wel is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. 

Deelnemers kunnen zich voor de virtuele loop aanmelden via hilversumcityrun.nl. Bij de inschrijving krijgt men een e-mail toegestuurd waarmee mensen zich definitief kunnen aanmelden en de bijbehorende app downloaden. Na volbrengen van de afstand worden deelnemers automatisch opgenomen in het bijbehorende klassement; of zij nu hebben hardgelopen of gewandeld. Deelname kost 4 euro. Dit bedrag wordt alleen gevraagd om de ondernemer die de app maakt, te betalen. Wie daarnaast een medaille of running shirt wil, betaalt iets meer. 

Uit de krant