Jos Kea.
Jos Kea. Foto: Chiel van Diest fotografie

Jos Kea volgt naar Tweede Kamer vertrokken Jan Klink op als wethouder in Wijdemeren

Politiek

WIJDEMEREN - De gemeente Wijdemeren heeft een nieuwe wethouder. Namens de lokale VVD neemt Jos Kea het stokje over van Jan Klink, die eind deze maand wordt benoemd tot lid van de Tweede Kamer. 

Klink bezette de 35ste positie voor de VVD tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen en dat was precies voldoende voor een zetel. Komende vrijdag neemt hij afscheid van de Wijdemeerse politiek tijdens een bijzondere maar ook weer digitale raadsvergadering. “Jan heeft zich de afgelopen drie jaar als wethouder in Wijdemeren toegewijd ingezet voor de belangen van ondernemers, de lokale economie, de implementatie van de Omgevingswet, de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang en de gemeentelijke financiën”, aldus burgemeester Crys Larson. “We feliciteren hem van harte met deze mooie stap naar de landelijke politiek en hebben er vertrouwen in dat hij ook daar goede resultaten gaat behalen.”

De VVD geeft aan dat Klink zich de afgelopen drie jaar als wethouder heeft ‘ontwikkeld tot een betrokken en ervaren bestuurder die op veel terreinen van zijn portefeuille resultaten heeft weten te boeken en een aantal zaken in gang heeft gezet’. “Wij laten hem dan ook met spijt in ons hart naar Den Haag vertrekken. Aan de andere kant heeft Wijdemeren met Jan Klink in de Tweede Kamer iemand die de belangen van Wijdemeren, en onze regio Gooi en Vechtstreek, onder de aandacht zal brengen.”

Nu meldt diezelfde VVD dat Loosdrechter Jos Kea is voordragen als de nieuwe wethouder voor de resterende raadsperiode tot maart 2022. Zijn portefeuille omvat Financiën, Economische Zaken, Onderwijs en de Invoering van de Omgevingswet. Kea is sinds juni 2020 commissielid voor de VVD Wijdemeren en al vele jaren actief als bestuurder en toezichthouder in het technisch bedrijfsleven in het binnen- en buitenland.

De Loosdrechter heeft niet lang hoeven na te denken of hij deze nieuwe rol wilde vervullen. Hij wil graag zijn ervaring in het bedrijfsleven inzetten in het publieke domein. “Wijdemeren is een prachtige gemeente waar mensen goed kunnen wonen en werken. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om onze gemeente nog aantrekkelijker te maken voor bewoners en bedrijfsleven. Ik zie het als een hele mooie uitdaging om dit vanuit mijn achtergrond op een kosteneffectieve wijze te doen.”

Uit de krant