Afbeelding
Foto's: Versa Welzijn

Corona-proof pannenkoekdag Hilversumse basisscholen voor bewoners Gooiers Erf

Zorg

HILVERSUM - De jaarlijkse Nationale Pannenkoekdag was dit jaar natuurlijk anders dan andere jaren. Toch maakte het kinderwerk van Versa Welzijn in Hilversum Zuid-Oost er een bijzondere editie van. 

Tien leerlingen van de Hummelingschool en KinderCampus bakten voor de ouderen in Gooiers Erf pannenkoeken. Vervolgens liepen zij naar het verpleeghuis aan de Van Riebeecweg om het eten bij de voordeur te overhandigen aan de begeleiders van het Gooiers Erf. 

Tijdens het pannenkoeken eten hebben de kinderen via Zoom met de bewoners van het verpleeghuis kunnen spreken. Het was voor de kinderen superleuk om te zien hoe lekker de bewoners hun pannenkoeken vonden en hoe prachtig hun bijbehorende zelfgemaakte bloemen en menukaarten waren, meldt sociaal werker Kati Lipusz van Versa Welzijn. “Wij kunnen zeker terugkijken op een zeer geslaagde dag. Hopelijk kunnen wij volgend jaar deze activiteit in het Gooiers Erf fysiek organiseren.”

De Nationale Pannenkoekdag vond dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Op deze dag bakten basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Maar liefst één op de vier ouderen voelt zich eenzaam. Met de Nationale Pannenkoekdag wordt daarom opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt, die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, extra aandacht gegeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant