Afbeelding
Foto's: Hilverzorg

Bewoners Zonnehoeve beschikken dankzij Lionsclub Hilversum over mooie duofiets

Zorg

HILVERSUM - Een bijzonder cadeau voor de bewoners van Zonnehoeve in Hilversum. Zij beschikken vanaf nu over een luxe duofiets. Ook bezoekers kunnen nu van deze tweewieler gebruikmaken. 

Afgelopen week werd dit prachtige cadeau - zo feestelijk mogelijk, maar vanwege corona zonder de bewoners - afgeleverd bij het zorgcentrum. Lionsclub Hilversum bood in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken (Alzheimer Café’s) de luxe duofiets aan. Marian Gubbels van leverancier Mango Mobility overhandigde daarbij symbolisch de sleutels aan Coördinator Welzijn Margot de Waard en haar collega’s. 

Daarnaast waren ook Jan Willem Dekker van Lionsclub Hilversum en Ben Luken (voorzitter), Cees Croes en Atie Vos van Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken aanwezig. Na een paar korte toespraken en een leuke presentatie van Welzijnsbegeleider Joop Jacobs met beelden van eerdere duofiets-uitjes bewonderen de aanwezigen onder genot van koffie, thee en een gebakje het cadeau.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat ging er allemaal aan vooraf? In 2020 stelde de Lionclub Hilversum zich tot doel om aandacht te besteden aan mensen met dementie. In april 2020 bezochten de Lions in het kader van de coronacrisis alle zorginstellingen in Hilversum en trakteerden zo’n 4000 zorgverleners op een bosje tulpen. In mei bakten zij elke vrijdag pannenkoeken voor de bewoners van een aantal grote zorgcentra. 

Iets tastbaars
Naast deze leuke acties wilde Lionsclub Hilversum ook graag iets tastbaars en duurzaams bijdragen. Daarbij werd gedacht aan een hulpmiddel om het welzijn van mensen met dementie die in een verpleeg/verzorgingshuis wonen te vergroten. Binnen Zonnehoeve (Hilverzorg) woont een grote groep mensen met een dementie en is er ook een dagcentrum waarvan veel mensen met dementie die nog thuis wonen gebruik maken. 

Zij maken dankbaar gebruikt van de aanwezige duofietsen. Familieleden kunnen fijn met hun naaste naar buiten en ook de medewerkers van Welzijn organiseren regelmatig uitjes op de fiets. Fietsen is gezond en leuk en is juist voor mensen met dementie een zinvolle activiteit, is daarbij de gedachte. “Depressiviteit ligt bij mensen met dementie snel op de loer. Buitenlucht en buitenlicht helpen bij voorkomen en genezing van depressiviteit”, aldus een woordvoerder. “Bovendien werkt bewegen remmend op de dementie. Daarom heeft de Lionsclub ervoor gekozen de wens van Zonnehoeve voor een extra duofiets in vervulling te laten gaan.”

Uit de krant