Dinsdagmiddag was de aftrap van de campagne.
Dinsdagmiddag was de aftrap van de campagne. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Wederom campagne tegen verkeershufters in Hilversum: ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal!’

Algemeen

HILVERSUM - Met de slogan ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal!’ roept de gemeente Hilversum samen met de politie Gooi en Vechtstreek automobilisten en andere weggebruikers opnieuw op om hun gedrag aan te passen in het verkeer.

Om automobilisten en andere weggebruikers bewust te maken van wat ‘normaal rijgedrag’ is, wordt de succesvolle communicatiecampagne van december vorig jaar de komende twee weken, tot en met 12 april, herhaald.

Wethouder Annette Wolthers (Verkeer): “De campagne laat op een positieve manier zien hoe omstanders huftergedrag in het verkeer ervaren en dat rustig rijgedrag wordt gewaardeerd. Dit keer betrekken we ook de basisscholen en sportverenigingen. Juist op deze plekken, waar vaak veel jonge kinderen zijn, is rustig rijgedrag heel belangrijk.”

De Montessorischool Centrum heeft al een voorzet gedaan. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 ontwierpen zelf verkeersborden die de komende twee weken te zien zijn op een groot billboard op het Marktplein.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)


Een belangrijk onderdeel van de campagne is de ‘rustig aan baan’. Met snelheidsdisplays, graffiti op het asfalt en borden langs de weg wordt automobilisten gevraagd op te passen niet te scheuren en niet te toeteren.

Politie gaat extra handhaven
Deze zijn tijdelijk op twaalf locaties aangebracht in de stad waar de laatste tijd erg veel klachten zijn. Dit zijn de Van Riebeeckweg, de Soestdijkerstraatweg, de Kolhornseweg, de Van Ghentlaan, de Kloosterlaan, de Nieuwe Havenweg, de ’s-Gravelandseweg, de Hilversumse Meentweg, de Larenseweg en drie plekken op de Johannes Geradtsweg. De politie gaat hier gedurende de campagne extra handhaven.

Ook op social media wordt via verschillende kanalen aandacht besteed aan wat ‘normaal’ rijgedrag is. Voor bewoners liggen campagneposters klaar bij de receptie op het Raadhuis. Zij kunnen die daar gratis komen ophalen. Ook kunnen zij op de website van Veilig Verkeer Nederland ideeën opdoen hoe ze in hun buurt aan de slag kunnen met verkeersveiligheid. De gemeente deelt graag foto’s van bewoners op haar sociale mediakanalen op de website: laatjehoren@hilversum.nl.

Uit de krant