Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Afvalstation GAD Hilversum vanwege wegwerk Erfgooiersstraat slecht bereikbaar

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De GAD verzoekt mensen om komende week niet hun afval naar het afvalstation in Hilversum te brengen. Dat heeft alles te maken met wegwerkzaamheden op de Erfgooiersstraat. 

Die werkzaamheden zijn van 6 tot met 10 april. Automobilisten moeten daarom rijden via de Lage Naarderweg en Crailose brug naar het afvalstation. Fietsers kunnen over het fietspad achter de Erfgooiersstraat. 

De gemeente Hilversum zal extra verkeersregelaars inzetten en geeft een omleidingsroute aan via de Lage Naarderweg. Ook komen er matrixborden. Vanwege de verwachte drukte op die route is echter het advies om een weekje te wachten en vooral op zaterdag 10 april niet te komen. 

De GAD laat verder weten op tweede paasdag, komende maandag, geen huishoudelijk afval op te halen. Dat wordt een dag later meegenomen. “Dit geldt voor zowel de containers (kliko’s) en vuilniszakken aan huis, als voor de boven- en ondergrondse containers”, aldus een woordvoerder.

De vier scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp en de Klantenservice van de GAD zijn op Tweede Paasdag gesloten. “Momenteel komen er erg veel inwoners naar de scheidingsstations. Wij hebben een aantal maatregelen moeten nemen in verband met het coronavirus. Onder meer is de toegang beperkt, daardoor ontstaan lange files.” 

Verder: maximaal twee personen per auto, geen kinderen onder de 18 jaar en afstand houden voor uw eigen veiligheid en gezondheid en voor de GAD-medewerkers. Alle maatregelen zijn hier te vinden.

Uit de krant