Afbeelding
Foto: Piaxabay

Nachttrein doet Hilversum op z’n vroegst pas aan in 2023

Algemeen

HILVERSUM - De nachttrein zou Hilversum al lang moeten aandoen zodat reizigers laat nog kunnen reizen naar Amsterdam en Utrecht. Voorlopig rijdt deze trein nog niet. Op z’n vroegst rijdt deze pas in 2023.

De gemeente Hilversum maakt zojuist bekend dat de pilot is afgeblazen. Op verzoek van de gemeente rijdt de nachttrein tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal met als tussenstops Weesp, Naarden-Bussum , Hilversum Mediapark, Hilversum en Hilversum Sportpark pas in 2023. 

Zoals voor bijna alles tegenwoordig is de coronapandemie de oorzaak van dit uitstel. “Hiermee ontbreekt een evaluatie en kan de gemeente Hilversum geen afweging maken om de nachttrein in 2022 te laten rijden. Daarom heeft Hilversum besloten om voor 2022 de nachttrein niet te laten rijden. Het college van burgemeester en wethouders gaat met de NS in gesprek over wanneer de nachttrein ingezet kan worden. De intentie is per 2023”, aldus de gemeente.

De eerste rit stond gepland op vrijdag 18 december. Corona gooide ook toen - dat was net na het ingaan van de tweede lockdown - roet in het eten. In oktober 2020 had de NS overigens al besloten de nachttreinen, die vooral bedoeld zijn voor het uitgaanspubliek, op te heffen. Dat meldde het college in januari op vragen van de PvdA. Toen werd duidelijk dat de nachttrein al was opgeschort.

In 2019 kwam wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid met het idee van een nachttrein op vrijdag en zaterdag naar buiten. Een betere nachtelijke verbinding met Amsterdam en Utrecht is een ambitie die de coalitiepartijen Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks hebben opgenomen in het in 2018 gesloten coalitieakkoord. 

Uit de krant