Afbeelding
Foto: Pixabay

Broertjes mag ‘mars van verbinding’ verbieden van rechter

Politie

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes mag komende zaterdag een demonstratie van Police for Freedom verbieden. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank van Midden-Nederland vanavond bepaald.

Blijkbaar wilde deze organisatie morgenmiddag demonstreren in het centrum van Hilversum. Uit de berichtgeving van de rechtbank blijkt dat Police for Freedom ‘een mars van verbinding’ wilde houden. “De rechtbank oordeelt dat de burgemeester het belang van de bescherming van de gezondheid - in verband met corona - zwaarder mag laten wegen dan het recht op demonstratie”, is de mededeling.

Wat hierin meespeelt, is dat deze demonstratie op zaterdagmiddag zou moeten plaatsvinden. Op dat moment zijn de winkels in het dorp open en dan willen de demonstranten door de ‘krappe straten’ lopen. Op het Langgewenst is er dan ook nog de zaterdagmarkt, zo luidt verdere uitleg van de rechtbank Midden-Nederland.

Police for Freedom wil op 10 april een mars voor menselijke verbinding houden, omdat deze organisatie hiermee naar eigen zeggen een beroep doet op het behoud van de grondrechten. Beroepsgroepen die van nature een rol hebben in het bewaken van de grondrechten, zoals medewerkers van de politie, marechaussee, het leger, maar ook artsen, docenten en verpleegkundigen, worden opgeroepen mee te lopen. 

Uit de krant