Afbeelding

Wandelen in het Gooi? Hier kan dit & dit heb je nodig

Advertorial

Ben je van plan om te gaan wandelen in het Gooi? Er zijn allerlei leuke wandelroutes te volgen met verschillende afstanden. Het is uiteraard belangrijk om een lange wandeltocht goed voor te bereiden. Denk daarbij aan praktische zaken, maar ook aan comfort tijdens het wandelen. Zwerfkei voorziet in allerlei benodigdheden op het gebied van outdoor activiteiten, zoals wandelen. Ontdek hier waar je in het Gooi kan wandelen en wat je allemaal nodig hebt.

Wandelen door heidegebieden
Er zijn prachtige heidegebieden in het Gooi waar je mooie wandelingen kan maken. Bijvoorbeeld op de Bussumerheide dat ten zuiden van Bussum is gelegen, maar ook op de Westerheide. Hier is het lichtelijk glooiende gebied bij Sint Janskerkhof erg in trek onder wandelaars. Tussen Huizen en Laren ligt de Tafelbergheide dat meerdere hoogteverschillen kent. Op de heide zijn leemkuilen te vinden en ook grazen er heideschapen en lopen er runderen rond. Neem je de hond mee dan dient deze in de graasgebieden aangelijnd te zijn.

Wandelen door bosgebieden en over landgoederen
Het Gooi biedt nog veel meer mogelijkheden om te wandelen, zoals in bosgebieden en over landgoederen. Bikbergen is bijvoorbeeld een bos in het Gooi dat doorloopt naar het IJzeren Veld en Crailoo. Een ander bosgebied is Spanderswoud met het Landgoed Spanderswoud aan de westzijde van het bos. Het landgoed de Zwaluwenberg biedt in het Gooi eveneens een prachtig wandelgebied.

Comfortabele kleding
Heb je een leuke wandelroute gevonden dan kan de voorbereiding voor de wandeltocht verdergaan. Het is tijdens het wandelen belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Je bent namelijk steeds in beweging en dan is een knellende spijkerbroek bijvoorbeeld niet echt comfortabel. Het is beter om speciale kleding te dragen, zoals van Royal Robbins. Het voordeel van vrijetijdskleding voor het buitenleven is dat de kleding zo modern is dat je het ook dagelijks kan dragen. Bijvoorbeeld een broek gecombineerd met een trui en vrijetijdsjack.

Comfortabele wandelschoenen
Je voeten krijgen veel te verduren tijdens een wandeling over heide en landgoederen of door bossen. Daarom is het belangrijk om wandelschoenen te dragen tijdens het wandelen. Dat verkleint de kans op blaren namelijk aanzienlijk. Bovendien krijg je dan minder snel last van brandende voeten. Om de uitrusting helemaal compleet te maken, is het ook nog aan te raden een rugzak mee te nemen. Bijvoorbeeld om daar drinkwater in te doen en een regenjas als de voorspelling luidt dat het gaat regenen.

Uit de krant