Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Na ongeval ernstig gewonde Hilversumse buiten levensgevaar

Politie

HILVERSUM - De 27-jarige Hilversumse, die zaterdagavond ernstig gewond raakte en met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, is buiten levensgevaar. De betrokken automobilist, een 33-jarige Hilversummer, werd na de crash aangehouden.

Dat meldt de politie. Het ongeluk vond zaterdagavond plaats rond 19.00 uur. De Hilversumse reed op haar elektrische fiets door de Jan van der Heijdenstraat en kwam bij de kruising met de Minckelersstraat in botsing met de automobilist. “Hoe dat heeft kunnen gebeuren, moet onderzoek uitwijzen.”

De afdeling Opsporing Team Verkeer en de experts van de afdeling Verkeersongevallen Analyse startten direct na de hulpverlening met het tactisch en technisch onderzoek. Er is al met enkele getuigen gesproken, maar er is de hoop dat andere getuigen zich nog melden. 

De betrokken bestuurder mocht overigens dezelfde avond alweer naar huis. Hoewel er - aldus een politiewoordvoerder - technisch gezien sprake is van een strafbaar feit, is het zeker niet zo dat de man verdacht wordt. “Zo’n ongeval is natuurlijk heel ingrijpend, ook voor de automobilist. Dan kan het zijn dat je even wordt meegenomen naar het bureau om je even te herpakken. Maar formeel kun je dan worden aangehouden.”

Uit de krant