Afbeelding

Testevents in De Vorstin allemaal uitverkocht

Cultureel

HILVERSUM - De interesse voor de drie testevents in Podium de Vorstin is groot. Alle kaarten zijn inmiddels verkocht, zo wordt duidelijk bij een blik op de website van het Hilversumse poppodium.

Aan de rechterkant loopt het rode bannier door het in het paars aangekondigde evenement met daarin ‘uitverkocht’. Dat betekent dat er eind april drie keer 74 bezoekers komen naar het podium aan de Koninginneweg. Met dit aantal is de anderhalve meter afstand te waarborgen. Uiteraard gelden de andere coronamaatregelen ook. Welke dat exact zijn, hangt af van de mededelingen van het kabinet. 

Op woensdag 28 april verzorgt De Vorstin een speciale pop bizz quiz. Een dag later treedt Jack Poels, frontman van de Limburgse band Rowwen Hèze, solo op. Vrijdag 30 april staat het derde testevenement op de planning: een optreden van de tributeband van The Doors. Bezoekers met een negatieve coronatest mogen deze evenementen bijwonen. 

Het Hilversumse poppodium doet mee aan de landelijke serie testevents. Het doel hiervan is om te kijken of de livesector eerder open kan dan zonder testen mogelijk is. Als deze pilots goede resultaten laten zien dan zijn er vanaf mei meer evenementen met testbewijzen. 

Snelteststraat
“Speciaal voor deze serie testevents is er een snelteststraat geopend aan de Franciscusweg in Hilversum. Het plannen van een test voor een evenement kan via www.testenvoortoegang.nl. Deze test is voor alle bezoekers gratis”, liet het poppodium eerder al weten in een persbericht. 

Als het testresultaat negatief is, dan krijgt de bezoeker van De Vorstin een code toegestuurd in de hiervoor ontwikkelde corona check-app. Deze wordt omgezet in een QR-code. Bij de ingang wordt deze code gescand. “Zonder geldige code is er geen toegang mogelijk”, is de duidelijke boodschap.

De Gooi en Eembode sprak vorige week, toen het nieuws naar buitenkwam dat het Hilversumse poppodium drie testevents mocht organiseren - uitgebreid met directeur Wilco Witte. Dat interview is hier te lezen. 

Uit de krant