Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Voor paar jaar huisvesting en al 107.116 euro voor door brand getroffen gezin

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bij elkaar bijna duizend donateurs hebben gezamenlijk 107.116 euro ingezameld voor het Loosdrechtse gezin dat door een brand in een loods op Vliegveld Hilversum begin deze maand bijna alles kwijtraakte.

“Zoals te zien is gaat het erg goed met de funding, maar we zijn er nog lang niet”, aldus Niels Kinneging, de initiator van de doneeractie Help Ronald uit de Brand op gofundme.com. “Allemaal vrijwilligers zijn nu de vliegtuigen aan het poetsen. Er wordt op het veld een tijdelijke werkplaats ingericht en plannen gemaakt voor de nieuwe werkplaats. Er is huisvesting voor een paar jaar geregeld en we zijn ontzettend blij met alle hulp en donaties.”

Het doel is te komen tot 300.000 euro. Niels Kinneging is de initiatiefnemer van de actie voor zijn beste vriend Ronald Buschman. Hij woonde samen met zijn vrouw Alexandra en dochter Fransje (11) boven de loods. “Het enige wat ze nu nog bezitten zijn de kleren die ze aanhadden op het moment dat ze ternauwernood het vege lijf konden redden”, schreef Kinneging al eerder. “Ronald is hiermee in een klap zijn huis, zijn werkplaats en zijn broodwinning kwijt.”


Uit de krant