Afbeelding
Foto: politie Hilversum

Zeven mannen aangehouden op verdenking van illegaal gokken

Politie

HILVERSUM - Zeven mannen zijn vrijdagavond in een garagepand aan de Kleine Drift aangehouden op verdenking van illegaal gokken. Dat maakt de politie Hilversum zojuist wereldkundig.

Samen met de gemeente heeft de politie vrijdag een inval gedaan in het genoemde pand. Agenten besloten poolshoogte te nemen nadat er via Meld Misdaad Anoniem meldingen waren binnengekomen over dat er illegaal gegokt zou worden in de garage.

Bij binnenkomst bleek dit vermoeden al snel te kloppen, De zeven mannen zaten in een aparte ruimte in het pand. Zij zaten met elkaar om een tafel; de spelkaarten lagen op tafel. Bij een aantal van de heren is een groot contant geldbedrag gevonden. In één van de auto’s van de kaarters lag bovendien een ploertendoder. 

De mannen zijn aangehouden op verdenking van illegaal gokken. Op het bureau zijn ze verhoord en hebben een proces-verbaal gekregen in verband met de wet op de kansspelen. Tevens kregen zij allemaal een boete, omdat zij zich niet aan de coronamaatregelen hielden.

De recherche heeft de zaak in behandeling genomen en doet nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen. 

Uit de krant