Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Herontwikkelingsplan Werf35 verder uitgewerkt

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het is alweer maanden stil over de ontwikkeling van Werf35. Begin juni 2020 tekenden de gemeente en Medianest een intentieovereenkomst. Nu is het tijd voor de ontwikkelende partij COUP Urban Producer uit Delft om het gesprek aan te gaan met omwonenden en andere belangstellenden als het gaat om de plannen die er liggen.

In samenwerking met de gemeente heeft de ontwikkelaar plannen gemaakt voor deze Hilversumse broedplaats aan de Mussenstraat. Momenteel is Werf35 een hotspot voor bedrijven van klein tot groot. In opdracht van de eigenaar van het terrein heeft COUP gewerkt aan een plan voor herontwikkeling van het gehele terrein en met name de invulling van het voorterrein. 

Op donderdag 29 april houdt COUP een digitale informatiebijeenkomst voor bewoners. Dit is de eerste in een serie van drie. Over twee weken presenteert het bureau de visie. “Hierin nemen we u mee in onze kijk op diverse onderwerpen zoals het verhaal van de werf, de stedenbouwkundige opzet en de doelgroep waar we het straks allemaal voor gaan doen”, meldt het bedrijf uit Delft in de uitnodiging.

Breekpunt
In de nabije toekomst moet deze plek een mix worden van werken, ontmoeten en wonen. Vooral dat laatste was voor de gemeente lang een breekpunt, totdat halverwege 2020 de betrokken partijen de plooien gladstreken. Hierna zijn de partijen verder gegaan met de planvorming voor dit industriële stukje Hilversum in Oost. 

De nieuwe gebouwen op Werf35 moeten nog ontworpen worden. Duidelijk is wel dat ze in hun verschijningsvorm een brug moeten zijn tussen oud en nieuw. “Het wordt stoere architectuur die aansluit bij de industriële vibe van het gebied. De auto’s verdwijnen onder de grond uit het zicht en bijna twee derde van de gebouwen wordt ingevuld met creatieve bedrijvigheid. Werf35 blijft daarmee een gebied waar nu en straks hoofdzakelijk gewerkt wordt rondom een centraal plein met ruimte voor start-ups, scale-ups en grown-ups”, meldt de ontwikkelaar. 

Ideeën en wensen
Zoals dat vandaag de dag hoort, moet de ontwikkelende partij het participatieproces voor de rekening nemen. COUP opent dit bal op 29 april. Naast de presentatie van het concept wil de ontwikkelaar ook vooral ideeën en wensen ophalen bij bewoners. De aanwezigen kunnen rekenen op een aantal gerichte vragen, waarbij zij hun stem kunnen uitbrengen in een poll. “Met deze vragen en antwoorden proberen we een beeld te krijgen van uw behoefte en/of goede ideeën. Dit kan gaan over bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte op het terrein, de voorzieningen en/of andere onderwerpen”, is de mededeling. Daarnaast is er de mogelijkheid via de chat vragen te stellen.

Na deze sessie gaat COUP aan de slag met de resultaten. Voor eind mei ontvangen de deelnemers die daar prijs op stellen een terugkoppeling. Hierin staan wat de uitkomsten zijn  en of ze kunnen worden meegenomen in de planvorming. “We staan samen aan de start van een proces dat uiteindelijk leidt tot een nieuw bestemmingsplan en nog belangrijker een dynamisch en gemengd gebied met oog voor de bestaande monumentale kwaliteiten”, is het devies van de ontwikkelaar.

De informatiebijeenkomst, die duurt van 19.00 tot 21.00 uur, verloopt via Zoom. Aanmelden hiervoor kan via elza@coup-group-com. Na aanmelding ontvangen de belangstellenden uiterlijk 24 uur voor de start van de informatiebijeenkomst een e-mail met daarin de link naar de digitale omgeving waar de sessie plaatsvindt. Wie meer wilt weten, kan een kijkje nemen op www.werf35.nl/plan

Uit de krant