Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Streep door Hilversums Voetbalkampioenschap

Sport

HILVERSUM - Het hing al ruim een week in de lucht. Het Hilversums Voetbalkampioenschap, waarvoor op 1 mei de eerste ronde zou worden gespeeld, is noodgedwongen afgelast.  

Dat werd dinsdagavond 13 april duidelijk tijdens de coronapersconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Het demissionaire kabinet heeft de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen voor de sportsector voorzien op 11 mei. In het openingsplan van de samenleving als de coronasituatie het toelaat zou er vanaf die datum meer ruimte komen voor de buitensporten. 

Daar zijn dan nog wel strenge voorwaarden aan verbonden. Momenteel mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in groepsverband buiten trainen. Wedstrijden zijn verboden. Vanaf 27 jaar mag iedereen alleen sporten op 1,5 meter afstand van elkaar in groepen van niet meer dan vier personen.

Vanaf 11 mei zou er, als de coronacijfers het toestaan, ook weer publiek bij professionele sportwedstrijden aanwezig mogen. Dat kan dan alleen als er voldaan wordt aan toelatingstesten. Hoeveel publiek is nog niet duidelijk. Op 16 juni staan opnieuw verruimingen voor zowel de binnen- als de buitensporten gepland. Wat er dan allemaal zou moeten kunnen, moet nog worden vastgesteld.

Pas vanaf 5 juli zou de sportsector weer enigszins normaal kunnen gaan draaien. Het demissionaire kabinet hoopt dan binnen- en buitensporten voor iedereen weer toe te staan.

Afgelopen februari bij de presentatie van het Hilversums titeltoernooi was er nog de optie dat in het geval er in mei niet in wedstrijdverband mag worden gevoetbald, het toernooi te verplaatsen naar een periode voor het begin van de nieuwe competitie. Dit plan is ook even bevroren, totdat er de komende maanden meer duidelijkheid komt wat wel en niet mag.  

Uit de krant