Afbeelding
Foto: Podium de Vorstin

Toch een Koningsdagfestival in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Ook al ziet Koningsdag er voor het tweede jaar op rij anders uit; toch komt er in Hilversum een Koningsfestival. Poppodium De Vorstin, horecaondernemers uit Hilversum en NH Gooi maken dit mogelijk op dinsdag 27 april. Doel van het festival is om de lokale horecaondernemingen en de Hilversumse artiesten te steunen.  

“Voor een tweede maal geen Koningsdag willen wij als Hilversummers niet”, meldt Jim van Kooten, programmeur bij De Vorstin. “Daarom hebben we samen met de lokale ondernemers de ultieme thuiservaring voor deze nationale feestdag bedacht: het Koningsdagfestival waar je voor thuisblijft. Een hele dag vol met toffe shows, leuke tv-items, een WhatsApp-speurtocht en kijkjes in de keuken van lokale ondernemers. Zeker als we allemaal thuis moeten blijven kan het op-afstand-samen-zijn-gevoel versterkt worden door dit festival”, vertelt hij verder nog over dit digitale evenement.

Tussen 13.00 en 20.00 uur kunnen de Hilversummers - en andere belangstellenden - coronaproof genieten van optredens van verschillende artiesten, die direct verbonden zijn met Hilversum. Naast livemuziek zit het Koningsdagprogramma volgens De Vorstin ‘barstensvol interessante items over de Hilversumse horeca en de lokale muziekscene’. De kijkers krijgen letterlijk een kijkje in de keuken van de deelnemende horecaondernemers. 

De artiesten treden op in het poppodium aan de Koninginneweg. Zo staan 27 april onder meer Charmplay, Yentl, Eline Mann, ELLE, Rebel Smiles en The Muff op de bühne. Daredevils sluiten het Koningsfestival af. De band komt om 19.15 uur het podium op. De uitzending van de optredens is te volgen op diverse onlinekanalen en NH Gooi. 

Tompouce-challenge

Naast de hierboven genoemde artiesten en acts werken veel horecazaken mee aan dit Koningsdagfestival. De Vorstin heeft onder meer de handen ineen geslagen met Pizzabakkers, de Gulle Graef, ROAST, Bistro Vos, Puur Smaeck/Wijnbar Vintage, de Open Keuken, Taberna Samen, De Koffiebranderij, Brasserie Mans, The Skiff, Tante Jans en BAZS. Er zijn die dag in de uitzending items te zien als een tompouce-challenge en interviews met ondernemers en artiesten. Tijdens ieder uur zijn er ook twee muzikale optredens van vijftien minuten. 

Er is niet alleen aandacht voor de ondernemers in de uitzending, maar het is eveneens mogelijk om hapjes en drankjes te bestellen en deze tijdens het festival te nuttigen. Er is een borrelbox samengesteld door de Hilversumse winkeliers. Belangstellenden kunnen de box op Koningsdag zelf ophalen of thuis laten bezorgen. “Iedere box zit vol met unieke en heerlijke Hilversumse producten”, melden de organisatoren.

Zoals Van Kooten al aangaf is er die dag ook een WhatsApp-speurtocht. Speurders moeten op zoek naar Daredevils. Vorstin-stagiair Megan is de bandleden kwijtgeraakt en ze moet ze snel terugvinden anders kunnen zij het festival niet afsluiten. “Door via WhatsApp raadsels op te lossen en codes te kraken kom je dichter bij de band. Lukt het om op tijd Daredevils te vinden?”, zo luidt de uitdaging. 

Uit de krant