Afbeelding
Foto: Splint Media

Edwin Spee neemt herziene uitgave LEEF in ontvangst

Algemeen

HILVERSUM - Er is een herziene uitgave van het boek LEEF uitgekomen. Edwin Spee heeft vrijdag het boek van zijn onlangs overleden vrouw, Bibian Mentel, met daarin nieuwe hoofdstukken in ontvangst genomen. Dat gebeurde bij Boekhandel Voorhoeve in het centrum van Hilversum. 

De succesvolle paralympisch snowboardkampioene uit Loosdrecht werd in 2017 en 2018 vele keren geïnterviewd door Lutske Bonsma. Naar aanleiding hiervan schreef de auteur in 2018 LEEF; uitgegeven door Splint Media uit Kortenhoef.

Afgelopen februari volgde een serie nieuwe gesprekken tussen de schrijfster en Mentel. Wat er is in het leven van Mentel tussen 2019 tot maart 2021 is nu in de herziene versie opgenomen. 

Mentel overleed op 29 maart. Voor heel veel mensen was en is zij een inspiratiebron. Zij, die vijftien keer te horen kreeg dat zij kanker had, werd geroemd om haar positieve houding en levensvreugd. Het maximale uit jezelf en het moment halen. 

Mede met de opbrengst van het boek helpt de Mentelity Foundation kinderen en jongvolwassenen met een fysieke uitdaging in beweging te komen. 

Uit de krant