Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Broertjes minimaal twee maanden uit de roulatie vanwege hersenontsteking

Algemeen

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes keert zeker binnen nu en twee maanden niet terug. Gisteren werd bekend dat de burgervader ziek is. Vandaag deelt de gemeente mee dat hij een hersenontsteking (Encefalitis) heeft.

De aankomende twee weken wordt de Hilversumse burgervader behandeld in het ziekenhuis. Wethouder Karin Walters neemt als loco-burgemeester de taken van Broertjes waar zolang hij ziek is.

Nadat bekend is geworden dat de burgemeester ziek is en voorlopig zijn ambt niet kan uitoefenen is er een stroom aan reacties binnengekomen. Uit een bericht van de gemeente blijkt dat de familie geroerd is door de vele reacties en zichtbare betrokkenheid van bewoners bij Broertjes.

Zo hebben bijvoorbeeld vandaag alle kerken en de moskee in Hilversum haar deuren geopend voor Hilversummers om betrokkenheid te tonen. Door te bidden, maar ook door een kaartje of een briefje achter te laten voor de burgemeester. Op verzoek van de familie worden bloemen voor de burgemeester naar de Sint Vituskerk aan de Emmastraat gebracht.

Ook bij de gemeente komen veel vragen over de burgemeester binnen. Bewoners mogen ook kaarten en brieven naar de gemeente sturen. Dat kan via postbus 9900. 1201 GM Hilversum. “Alle kaarten en brieven, ook van de kerken en moskee, worden een aantal maal per week naar de burgemeester gebracht”, meldt de gemeente. 

Uit de krant