De nieuwe formatie van Charmplay.
De nieuwe formatie van Charmplay. Eigen foto
Video

Hilversumse band Charmplay maakt na ‘donkere tijd’ nu een doorstart

Cultureel

HILVERSUM De band beleefde ‘een donkere tijd’ en nam afscheid van voormalig drummer Eddie van Dongen en gitarist Laurens Huinder. Maar nu is het Hilversumse Charmplay terug met ook een nieuwe singel: Sunshine, ‘een opbeurend zomernummer over het vinden van de juiste balans in het leven’.

Ook voor Charmplay was het een best pittig coronajaar. Tijdens de pandemie achter de voortdurende stilte gebeurde er achter de schermen eigenlijk best wel veel. Zo werd de albumrelease door corona meerdere keren uitgesteld en waren er wat veranderingen bij het label. 

Dromen en doelen moesten bijgesteld worden, en ook besloot de band afscheid te nemen van voormalig drummer Eddie van Dongen en gitarist Laurens Huinder. Toen de band “Call it Off” begin 2020 aankondigde dat ze er letterlijk mee gingen stoppen, ontstonden er al vrij snel ideeën voor een eventuele nieuwe formatie. 

Na overleg tussen de huidige en potentiële bandleden en na kennismaking en overleg met label Quizzical Smile Entertainment, besloten drummer Sergei Christian en gitarist Gio Sliwa samen te gaan werken met Charmplay. Een kersverse samenwerking met een nieuw team dat klaar staat om van start te gaan. 

De band was al regelmatig te horen- of te gast bij 3FM en NPO radio 2, speelde de afgelopen vijf jaren in alle uithoeken van Nederland, waaronder ’t Paard in Den Haag tot Poppodium de Vorstin in Hilversum, waar zij hun eerste headline show in 2019 direct deden uitverkopen. Nu is hun muziek geëvolueerd en gegroeid, Daarvan is het vrijdag uitgekomen Sunshine (zie hieronder) het resultaat. 


Uit de krant